Κοινοποιηση
Κύλιση κάτω
//Τα νέα μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14 Μαρτίου 2020Κατηγορία : Νέα

Πράσινες επιδοτήσεις για όλα τα κτήρια – Στα σκαριά μόνιμο «Eξοικονομώ»

6 Μαρτίου 2020Κατηγορία : Νέα

Στη δημιουργία μιας νέας ξεχωριστής και μόνιμης υπηρεσίας η οποία διαχειρίζεται όλες τις αιτήσεις του καινούριου προγράμματος  «Eξοικονομώ» προσανατολίζονται τα συναρμόδια υπουργεία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News. Βάσει των εκτιμήσεων το νέο «Eξοικονομώ» μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μία δεκαετία με το συνολικό κονδύλι για κατοικίες, δημόσια κτίρια, βιομηχανίες και επιχειρήσεις να προσδιορίζεται  σύμφωνα με δημοσίευμα..

Περισσότερα

Δηλώστε “ξεχασμένα” τετραγωνικά, γλιτώστε αναδρομικά και πρόστιμα

Η δήλωση των σωστών τετραγωνικών εντός της προθεσμίας γλυτώνει τον ιδιοκτήτη αναδρομικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και τον δημοτικό φόρο μαζί με τις προσαυξήσεις και πρόστιμα. Η πλατφόρμα θα έχει φορέα υλοποίησης την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και θα συνεργάζεται με την ΑΑΔΕ. Όσοι ιδιοκτήτες γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαφορές..

Περισσότερα

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για δήλωση τετραγωνικών των ακινήτων

28 Ιανουαρίου 2020Κατηγορία : Νέα

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια του 37ου Συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ που διεξήχθη το Σάββατο, 25.01.2020, αναφερόμενος στη ρύθμιση με την οποία απαλλάσσονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις στα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τετραγωνικά της ιδιοκτησίας τους εφόσον σπεύσουν να το κάνουν, έκανε λόγο..

Περισσότερα

Φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις για όσους δηλώσουν τα αυθαίρετά τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020

30 Δεκεμβρίου 2019Κατηγορία : Νέα

Το 2020 προβλέπεται να είναι η χρονιά του ακινήτου για τον Ελληνα φορολογούμενο κι αυτό γιατί ολοκληρώνεται σιγά – σιγά η ηλεκτρονική καταγραφή των ακινήτων από τις υπηρεσίες του κράτους. Η δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βάσης για τα ακίνητα με τη διασύνδεση του κτηματολογίου με το Ε9, τα πολεοδομικά στοιχεία από την ηλεκτρονική έκδοση των οικοδομικών..

Περισσότερα

Αλλάζουν τα πάντα στα ακίνητα! Ο νέος νόμος φέρνει αλλαγές στα αυθαίρετα και μειωμένα πρόστιμα

Την παράταση κατά δύο χρόνια της προθεσμίας που εκπνέει στις 8 Οκτωβρίου για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων, με παράλληλη μείωση των προστίμων και αύξηση των δόσεων αποπληρωμής τους σε 80, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για τα αυθαίρετα. Στις αλλαγές του σχεδίου νόμου, προβλέπεται μεταξύ άλλων, η απλοποίηση των διαδικασιών..

Περισσότερα

Νέοι χάρτες με γεωχωρικά δεδομένα στο geodata.gov.gr

12 Ιανουαρίου 2016Κατηγορία : Νέα

Μια πληθώρα γεωχωρικών δεδομένων, δηλαδή δεδομένων που μπορούν να απεικονιστούν σε χάρτη, είναι διαθέσιμα στο geodata.gov.gr: μια υπηρεσία ανοιχτών δεδομένων για την υποστήριξη της δημόσιας διοίκησης και την ενθάρρυνση ερευνητικών και ιδιωτικών πρωτοβουλιών. Το geodata.gov.gr, το οποίο συγκεντρώνει δεδομένα από άλλους φορείς και υπηρεσίες, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει..

Περισσότερα

Έρχονται αλλαγές στη νομοθεσία για φυσικό περιβάλλον, δασικούς χάρτες και αυθαίρετα

25 Ιουλίου 2015Κατηγορία : Νέα

Τρόπους για τη βελτίωση της νομοθεσίας για το φυσικό περιβάλλον και τις προστατευόμενες περιοχές αναζητά το αρμόδιο υπουργείο. Για τον λόγο αυτό συνέστησε προ ημερών (άμισθη) επιτροπή, η οποία θα πρέπει να καταλήξει σε αποτελέσματα έως το τέλος του έτους. Παράλληλα, το υπουργείο επεξεργάζεται αλλαγές στη νομοθεσία για την κατάρτιση των δασικών χαρτών αλλά και..

Περισσότερα

Αστυνομία: Τέλος οι μηνύσεις «Δεν χρειάζονται άδεια μουσικών οργάνων» τα καταστήματα Εστίασης & Αναψυχής

8 Ιουλίου 2015Κατηγορία : Νέα

Ένας βραχνάς για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής σε όλη την Ελλάδα, μόλις τελείωσε… Η Αστυνομία δεν θα κάνει μηνύσεις για άδεια μουσικών οργάνων καθώς ενημερώθηκε ότι δεν απαιτείται. Φυσικά όσοι παίζουν μουσική μέσω ραδιοφώνου και τηλεόρασης, γίνεται γνωστό ότι έχουν υποχρέωση της έγγραφης άδειας της ΑΕΠΙ ή της Αυτοδιαχείρισης – δηλαδή να πληρώσουν την εύλογη..

Περισσότερα

Διαθέσιμη η εφαρμογή συμψηφισμού προστίμων για τα αυθαίρετα

17 Ιουνίου 2015Κατηγορία : Νέα

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ πρόκειται για μία εφαρμογή που δίνει στους πολίτες ένα επιπλέον κίνητρο να συνεργαστούν με το μηχανικό τους και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου 4178 για τα αυθαίρετα, οι διατάξεις του οποίου πρόσφατα κρίθηκαν συνταγματικές από το ΣτΕ. Οι πολίτες πλέον μπορούν να συμψηφίσουν το μισό του προστίμου του..

Περισσότερα
Κλεισιμο